Een goed afgestemd klimaat in de stal komt de groei en de gezondheid van de dieren ten goede en bespaart op voer, water en energie. Met een goede klimaatregeling hebben weersomstandigheden en wisselende temperaturen géén invloed op het klimaat in de stal. U hebt zelf de controle, niet de omstandigheden.

Stalventilatie kan bereikt worden door middel van verschillende type systemen, zoals o.a.:

Luchtinlaatsystemen

Deze vorm van stalventilatie zorgt voor voldoende verse lucht in de stal, zonder tocht of koude luchtval. Een speciale jetstream bundelt de inkomende lucht en daardoor valt er geen koude lucht meer op de dieren.

Ventilatiesystemen

Dieren blijven gezonder in een goed geregelde ventilatie. Deze vorm van stalventilatie kan gerealiseerd worden door het plaatsen van extra energiezuinige, nauwkeurig regelbare en geluidsarme ventilatoren. Ventileren kan uiterst nauwkeurig dankzij een gepatenteerde meetwaaier. Daardoor is er voor de dieren altijd de juiste hoeveelheid lucht: nooit te veel en nooit te weinig.

Luchtwassystemen

Deze vorm van stalventilatie zorgt, met behulp van biologische, chemische en combi-luchtwassers voor een kostenefficiënte oplossing om de uitgaande lucht uit stallen te zuiveren van grote hoeveelheden ammoniak, geur en stofdeeltjes.

Verwarmingssystemen

Deze vorm van stalventilatie is uiteraard bedoeld voor de koude periodes. Er is een breed assortiment verwarmingssystemen waaronder delta en/of twinbuizen die de binnenkomende lucht verwarmen met warm water dat door de aluminiumbuizen stroomt. Ook bieden we heteluchtkachels. Beide systemen bieden efficiënte stralingswarmte.

Koelsystemen

Deze vorm van stalventilatie is er voor de warme periodes. Koelunits koelen de inkomende lucht met water dat door een kunststofpakket stroomt. Deze manier van koelen heeft een hoog rendement en verbruikt slechts weinig energie.
Daarnaast is er ook een systeem met hogedrukkoeling. Hogedrukkoeling is simpel, werkt effectief en is zeer betrouwbaar.