Wat wordt verstaan onder Machine automatisering?

Bij Machine automatisering moet u denken aan vaak alleenstaande machines die toch een geautomatiseerd stuk bezitten. Dit zou bijvoorbeeld een machine kunnen zijn die dozen maakt: aan de ene kant gaat er een stuk karton in en aan de andere kant komt er een doos uit. Om dit voor elkaar te krijgen moet er toch gestanst, gevouwen en gelijmd worden. En om dit ook allemaal in goede banen te leiden moet de machine voorzien zijn van een stukje logica. Die logica bevat dan hoe de machine zich moet gedragen.

Stappenplan Machine automatisering

Als we alle stappen van dit voorbeeld Machine automatisering bekijken die uitgevoerd moeten worden zou dit bijvoorbeeld als volgt kunnen gaan:

  1. Kartonplaat van de pallet pakken en in de machine trekken, plaat vastzetten en door een eerste stans een hoek uit de plaat laten halen.
  2. Plaat loslaten en 90 graden draaien, daarna tweede hoek uitstansen, en vervolgens hoek 3 en hoek4.
  3. Plaat verder transporteren en vouwen.
  4. Plaat verder transporteren en lijmen.

Dit is natuurlijk maar een simpele beschrijving maar op deze manier moeten alle handelingen in beeld gebracht worden en vertaald naar b.v. een PLC.  Een PLC is een soort computer waar wij dan de software voor schrijven zodat alle handelingen in de juiste volgorde gebeuren. Daarnaast moet natuurlijk ook de veiligheid voor de bediening van de machine goed in orde zijn. Bij veiligheid kun je denken aan het plaatsen van lichtschermen en noodstops e.d. Dit deel van Machine automatisering is bij Hultermans in goede handen.

Als u een oplossing voor het maken van een machine zoekt, maak dan gerust een afspraak.