Domotica kan een belangrijke rol spelen in de klimaatbeheersing in uw huis en/of gebouw. De mogelijkheden zijn zeer divers en zeer uitgebreid.

Enkele voorbeelden van domotica-toepassingen voor klimaatbeheersing zijn o.a.:

  • Temperatuursensoren kunnen bij klimaatbeheersing de verwarming of airconditioning per plaats bedienen, al naar gelang het uur van de dag en/of de aanwezigheid van personen, eventueel gedetecteerd door naderingsschakelaars.
  • Dezelfde temperatuursensoren kunnen bij klimaatbeheersing ook gebruikt worden voor het neerlaten en/of optrekken van zonneschermen of rolluiken, afhankelijk van het uur, de aan- of afwezigheid van personen en de inval van het licht.
  • U kunt de klimaatbeheersing ook eventueel regelen door ramen individueel, of in een klein of groot netwerk te bedienen en/of automatisch te openen en sluiten, binnen een tijdslimiet of bij een bepaalde temperatuur, door een afstandsbediening of bijvoorbeeld ramen automatisch laten openen bij CO-alarm en daarbij de ketel meteen laten uitschakelen.
  • Klimaatbeheersing in huis kan bijvoorbeeld ook bewerkstelligd worden door de verwarming automatisch op nachtstand te laten schakelen, op het moment dan men het huis verlaat of de verwarming via gsm op een bepaald moment laten inschakelen.

Mocht u vragen hebben over klimaatbeheersing in uw huis en/of gebouw door middel van domotica, kunt u altijd contact met Hultermans Elektro B.V. opnemen. Dan zullen wij de mogelijkheden voor u bekijken, op een rij zetten en met u bespreken.