Hultermans Elektro levert het totaalpakket voor Industriële Automatisering

Industriële automatisering is een veelomvattende term. Bij Hultermans kunt u terecht voor het totaalpakket voor Industriële Automatisering ofwel besturingstechnieken.

Daarbij kan Industriële automatisering bestaan uit: Machine automatisering, Procesautomatisering, en/of het schrijven/ontwikkelen van Software.

Hultermans doet echter zelf bijna niets aan het mechanische deel van een machine, maar wel de rest van de bouw met betrekking tot het maken van machinebesturingen. Voor het mechanische deel werken we samen met machinebouwers.

Wij kunnen u helpen bij onderdelen, zoals:

  • Ontwerpen en bouwen van de besturingskasten.
  • Het aansluiten van de kast in het veld.
  • Het aanleggen/aansluiten van de veldcomponenten.
  • Het maken van de software.
  • Het testen en opleveren van de machine.

Hultermans Elektro kan ook de elektrische inspectie uitvoeren

Ook kan Hultermans u in de Industriële automatisering helpen met het samenstellen van de veiligheidsrichtlijnen, het schrijven van de handleiding en eventuele instructie aan de operateurs. Daarnaast voeren we bij veel klanten ook de elektrische inspectie van diverse machines uit. Hierbij verzorgen wij de verslaglegging naar de klant in de vorm van een inspectierapport, wat voorzien is van installatie-foto’s en foto’s van de eventuele problemen en/of tekortkomingen van de installatie.

Ook worden er ‘thermo-images’ gemaakt van de besturingskast. Met deze foto’s kunt u zien of er extra warmteontwikkeling is in de kast. Extra warmte kan er bijvoorbeeld op wijzen dat bepaalde contacten niet zo’n goede overgangsweerstand hebben.  Dan kan men met deze informatie overwegen om deze component uit voorzorg te vervangen. En vervolgens kunnen de eventuele punten die uit deze inspectie voortkomen in overleg met de klant door onze afdeling Industriële automatisering opgelost worden.