Datanetwerken zijn netwerken voor data-overdracht tussen twee of meer apparaten. Deze apparaten kunnen bijvoorbeeld telefoons, modems, TV-toestellen, computers of printers zijn. Verbindingen lopen veelal via kabels (van koper of glasvezel).

In dit digitale tijdperk is een goede bereikbaarheid en snelle uitwisseling van informatie uiterst belangrijk. Dit is essentieel binnen de huidige bedrijfsprocessen: computers en telefonie-apparatuur moeten foutloos werken, waardoor een bedrijf optimaal kan functioneren. Maar ook in de woonomgeving is het steeds normaler dat er een klein netwerk aanwezig is. TV’s, ontvangers, receivers en camera’s hebben ook allemaal een netwerkaansluiting nodig. Dit is om updates binnen te kunnen krijgen, maar ook wel voor het streamen van audio en video. De basis ligt hierbij dan ook bij de juiste bekabeling.

Aanleggen van datanetwerken

Voor het aanleggen van datanetwerken kunt u bij Hultermans B.V. terecht. Wij verzorgen datanetwerken vanaf de analyse, het ontwerp, de installatie tot het onderhoud. We werken volgens de standaarden Cat. 5 / Cat. 6 en Cat. 7. Indien noodzakelijk kan Hultermans deze datanetwerken ook voor u certificeren.
Naast het aanleggen van datanetwerken kunnen wij ook patchkasten leveren, waarin wij alles netjes afmonteren.